Събития

Менторите – Стефан Иванов и Иван Димитров успешно проведоха вълнуващият курс по писане и редактиране на поезия „Приливи и отливи“, осъществен с любезната подкрепа на фондация „Елизабет Костова“

Те изразиха искрената си благодарност към учениците за тяхната пламенна любов към литературата и творчеството.

Специални благодарности отправиха и към Регионална Библиотека „Пейо Яворов“, гр. Бургас за неоценимата подкрепа, която допринесохме за реализацията на курса.
Менторите се възхитиха на усърдието и отдадеността на учениците, които с труд и страст се впуснаха в света на поезията.
С благородната мисия на менторите и подкрепата на фондация „Елизабет Костова“, младите таланти от Бургас не само създадоха незабравими произведения, но и успяха да се утвърдят като достойни представители на литературната сцена.
Техният успех е доказателство за безграничните възможности на творческия дух и за силата на изкуството да обединява и вдъхновява.
На фона на спокойствието и уюта на Регионална библиотека „П. Яворов“, талантливите ученици и техните текстове, наситени с емоция и оригиналност, оставиха трайно впечатление на Комисията от Брюксел, която бе завладяна от таланта и креативността на младите автори.

Никой не бе очаквал, че тук в Бургас и особено в Регионалната библиотека, могат да се открият такива таланти, които да представят града с такава гордост пред международна аудитория.

На сцената на литературното изкуство, създадено в рамките на Регионалната библиотека „П. Яворов“, се разкриха дълбоките и съкровени мисли на младите творци. От първия стих до последната дума, техните произведения на български и английски език сътвориха магия.

Това беше не само демонстрация на индивидуални таланти, но и свидетелство за културното богатство на Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *