Уникален образователен инструмент, който се състои от компютър, проектор, комплект от сензори за движение и стойка за монтаж на таван с различни приложения под формата на игри, с които деца и възрастни се учат, докато се забавляват!

Магическия килим в Регионална Библиотека Пейо Яворов – гр.Бургас притежава 52 предварително инсталирани игри на български език за деца на възраст от 3 до 12 години.

ПАКЕТ ЗА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И ДЕЦА В ПРЕДУЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ EDU PRE-SCHOOL
Това е иновационно решение, което стимулира процеса на учене при деца от 3 до 6 години. Приложенията са предназначени да допълнят четирите основни направления в предучилищното образование: физически, социални, емоционални и когнитивни умения. Включени са упражнения и образователни ситуации, както и методически описания.

ПАКЕТ ЗА УЧИЛИЩЕ EDU
Състои се от образователни игри за деца в начално и основно училище. Съдържа общо 48 игри по различни предмети. Всяка игра може да се адаптира лесно към учебния план, като се променят въпросите /през онлайн редактор/. Базиран на Метода на Funtronic за учене чрез игра и забавление.

ПАКЕТ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ REW ЗА ДЕЦА СЪС СПЕЦИАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПОТРЕБНОСТИ
Комплект игри за рехабилитация. Игрите са съобразени с терапевтичните изисквания за по-ярки цветове, равномерен и светъл фон, както и намален брой движещи се обекти по екрана. Освен това, обектите са с по-голям размер, и динамиката на игрите е намалена. В резултат, игрите са по-достъпни за възприемане и са ефективен инструмент за терапия на деца със специални нужди.

ПАКЕТИ ЗА ЗАБАВЛЕНИЕ И УЧЕНЕ FUN I i II
Съдържат игри за забавление и учене чрез игра. Могат да се изпозлват за провеждане на дидактически дейности, физически активности, говорна терапия, за изучаване на чужди езици или пък просто за забавление. Комплектите са предназначени за забавачници, детски градини, основни училища, детски центрове и други места, в които се отглеждат или забавляват деца, и съдържат различни видове игри.

ПАКЕТ ЗА ИЗУЧАВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК
Съдържа игри за изучаване на английски език от деца в предучилища и начален курс на обучение в училище.