Събития

Театър: Истории за театъра на сцената и в живота на 9 юни /петък/ от 18. 00 ч.

„Целият свят е сцена и всички ние сме актьори…“ е казал Шекспир. Под знака на тази мисъл, редакторите на Кинематограф срещат кинематографичния разказ с театралното изкуство, където оказва се има страшно много енергия, страст, загадка, бруталност… Защото както Шекспир подсказва, театърът далеч не се ограничава с пределите на сцената, той е навсякъде, по всяко време, дори когато си мислим, че гледаме откровената реалност в очите. Къде е границата между театъра и реалността и има ли такава изобщо?
На този и още интересни въпроси ще търсим отговорите в премиерния за Кинематограф „Театрален роман(с)“, който преди броени дни на престижния Film O’Clock International Festival спечели наградата на публиката, съставена от седем държави – Литва, Украйна, Румъния, Гърция, България, Египет и Южна Африка. Режисьор е Теодора-Косара Попова, а в авторския състав на филма влизат Павла Котова и Тончо Краевски.
Още един акцент от програмата ще бъде българският „Антракт“ – филм, заснет на българската театрална сцена със специалното участие на Анна Петрова и Ники Сотиров. Режисьорът и сценарист Мартин Динков също ще гостува за дискусия с публиката. Филмът разказва за деликатна ситуация, в която личните взаимоотношения между актьорите взимат превес и играейки на сцената, те излизат от сценария, което води до непредвидими последствия. И всичко това пред очите на публиката, която продължава да мисли, че всичко това е театър.
Ще представим още два страхотни филма от Норвегия…“
Вход СВОБОДЕН!….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *