Събития

Регионалната библиотека се превърна в сцена за незабравимо литературно събитие

Сцена за незабравимо литературно събитие, събирайки на едно място

писатели, поети, преводачи и литературни агенти

от пет черноморски държави:

Грузия, Румъния, Турция, България и Украйна.

Под вещото модериране на известния Светлозар Желев,

събитието се превърна в истински празник на литературното изкуство.

Изявени автори като Анна Багряна, Богдан-Александру Станеску, Керем Ашък, Айфер Тунч, Иракли Какабадзе и Георги Бърдаров вдъхновяваха публиката с четения на своите творби на родните си езици. След това произведенията бяха преведени, за да може всяка дума, всеки стих, всяка емоция да бъде усетена и оценена от всички присъстващи.
Кулминацията на събитието бе закриващата церемония, в която блестящо участваха младите писатели и поети от литературния клуб „За хвърчащите хора“, ръководен от Добрина Топалова. Талантливите Иво Радев, Стилияна Янакиева, Наталия Василева, Станислав Илиев, Деница Младенова, Камелия Елкенева и Маргарита Спиридонова омагьосаха публиката с вдъхновяващите си творби и емоционални изпълнения.
Този клуб, част от Центъра за млади таланти – Бургас към Фондация „Шанс за децата на България“, демонстрира, че бъдещето на литературата е в сигурни ръце.
За нас бе огромна чест и привилегия
да бъдем домакини на такова значимо и вдъхновяващо литературно събитие.

Днешният ден доказа, че литературата има силата да обединява хора и култури, да вдъхновява и да обогатява. Благодарим на всички участници и гости, които направиха този ден специален и незабравим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *