Събития

Журналистът Георги Тошев представя в Библиотеката книга и филм за живота на актьора Наум Шопов

Книгата „Личен разговор. Бележки от един живот“ и филмът „Личен разговор“, ще бъдат представени в Библиотеката от техния автор журналистът Георги Тошев. Филмът „Личен разговор“, посветен на актьора ще бъде прожектиран на голям екран. Той запечатва последните години от живота на актьора Наум Шопов.
Наум Шопов е участвал в над 70 театрални постановки, има над 60 роли в българското кино. Актьорът е една от най-загадъчните публични личности в страната, не е обичал да говори за себе си и да дава интервюта. Отказва поканата на Георги Тошев да запише неговите спомени. Но на прага на своите 80 години и изправял се вече веднъж пред смъртта, актьорът узрява за тази идея и чрез Кольо Карамфилов се свързва отново с журналиста с думите: “…По-добре е аз да разкажа живота си, за да не си измислят като ме няма!…“
Наум Шопов. Личен разговор. Бележки от един живот” разказва от първо лице впечатленията на актьора за своите роли и предизвикателства, за спомените си с редица емблематични личности като Димитър Пунев, Любо Димитров, Емилия Радева, Въло Радев, Володя Янчев, Едуард Захариев, Катя Паскалева, Леон Даниел, Асен Шопов, Благовеста Кабаиванова, Крикор Азарян, Венета Карамихова, Стефан Данаилов, Георги Калоянчев, Иван Кондов, както и за работата в Бургаския театър.
Заповядайте на 22 юли /петък/ от 18.30 часа в Конферентна зала „Акад. Константин Петканов“ в Библиотеката.
Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *