Събития

В просторните зали на Регионална Библиотека „Пейо Яворов“ в сърцето на Бургас, се разгръща един уникален курс по турски език и култура

Курс по турски език и култура, организиран от сдружение АСУ „Делфи“ и подкрепен от Европейския корпус за солидарност. Преподавател на курса е изключителната Muleyke Kocaman, завършила турска филология със специализация в обучението на чужденци в престижния университет в Анкара. Освен своите академични занимания, Muleyke активно се включва и в различни доброволчески инициативи, целящи подкрепа за местната общност.
Курсът е създаден с ясна мисия – да обогати познанията на местните жители за богатството и нюансите на турската култура и език, насърчавайки така добросъседските отношения и междукултурния диалог. Участниците в курса имат уникалната възможност да се потопят в света на турските традиции, обичаи и литература, докато същевременно развиват уменията си да говорят и разбират езика. Така, всяка лекция се превръща в пътешествие из историята и културата на съседната ни държава, поднесено с професионализъм и личен ангажимент от страна на Muleyke.
Този курс е не просто обучение, а инициатива, която изгражда мостове между култури и народи, разширявайки хоризонтите и способността за разбирателство на всеки участник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *