Новини

Писателят Любен Дилов-син впечатлен от новата сграда на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“

Писателят Любен Дилов-син впечатлен от новата сграда на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“
Изключително впечатлен от новата сграда на Библиотеката, остана Любен Дилов при посещението си в Бургас. Той разгледа всички отдели, иновации и нови технологии, които са част от пространството. Писателят, който е и страстен гмуркач, имаше възможност да се „потопи“ в сините води на океана, чрез треизмерната Z спейс технология, 3D формат с добавена реалност, да участва във викторина и да играе футбол, благодарение на интерактивния магичен под Funtronic, който се намира в Детския отдел на Библиотеката.
Авторът на множество книги и потомствен писател, беше впечатлен и от книжното богатство на библиотеката, което е събирано и съхранявано с години. Като всеки четящ човек, той се зарадва на факта, че Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ притежава не само художествена литература, но и речници, редки издания и различни библиотечни материали, които са гордост за всяка културна институция.
След като разгледа с интерес всяко кътче на Библиотеката, писателят пожела успех на новата институция и всички които работят, за да ги има словото и културата. И разбира се, изпълни молбата на библиотекарите, да се снима до рафта с негови книги и произведенията на баща му.
Писателят е водач нa лиcтaтa нa ГEРБ-Бургac и беше част от oфициaлнoтo oткривaнe нa прeдизбoрнaтa кaмпaния нa пaртиятa в кoaлиция cъc CДC.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *