Събития

Късо кино с ритъм в Бургас

Една гореща среща между музиката, майсторството и късото кино, не къде да е, а в емблематичната Регионална библиотека „Пейо Яворов“ на 19 май 2023 г. /петък/ от 18, 00 ч. в Конферентна зала „Акад. Константин Петканов“!
Програмата представя един невиждан досега танц на музика с игрално кино, анимация и документалистика. Героите на тази вечер ще са Теодора-Косара Попова, режисьор и съсценарист на 🎞 „Танда“, и Бисер Джонев – режисьор и сценарист на 🎞 „Дишай“. Те не са никак случайни. „Танда“ и „Дишай“ са постижения, оставили своя отпечатък в историята на българското кино, бидейки номинирани на множество световни фестивали, дръзвайки смело да навлязат в полето на експеримента и нестандартния киноразказ. „Танда“ е първият български документален филм, номиниран за студентските награди „Оскар“, откакто са учредени от Филмовата академия на САЩ през 1972г, и преборил се с над 1100 филма от цял свят, за да бъде един от трите, стигнали до финалната селекция.
🎞 „Дишай“ ни отвежда в света на млад барман, на когото се налага да изкара няколко дни от живота си без способност да говори, след като чудата хармоника се залепва здраво за устните му и нейните звуци стават единствения начин за него да комуникира със света.
Обещаваме ритъм, страхотна музика и много танго! Включени са още филми от Германия, Канада и САЩ.
Вход СВОБОДЕН!…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *