Новини

Честит 1 май – Ден на труда!

Денят на труда и на международната работническа солидарност се отбелязва на 1 май и е един от официалните празници в България. На тази дата много страни в света честват обществените и икономически постижения на работническото движение.
За първи път /1 май/ е отбелязан в полската столица Варшава. Масовото събитие събира около 10 хиляди работници на централния площад. Те идват с лозунги в ръце и без страх се изказват в защита на правата си.
Първият опит за честване на Първи май в България е от Типографското дружество през 1890 г. Обявен е за официален празник през 1939 г.
В други страни 1 май също е официален празник. В Казахстан се чества като Ден на единството на нациите, в Испания – Празник на всички цветя, а в Италия – най-щастливият ден в годината.
Екипът на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“, се труди неуморно и влага усилия, за да предлага на своите читатели и ползватели знанията, събирани в книгите. Уникалните произведения, възможностите на новата сграда на Библиотеката, всички новаторски средства са вложени в труда на библиотекарите. Затова, празникът е пълен и е за всички, които се трудят за благото на други хора.
Бъдете дръзновени, където и да работите!
Хубав, шарен и усмихнат празник!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *