Събития

Ученици от 10 „а“ клас на Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ гр. Бургас с ръководител г-жа Христина Бурмова посетиха Библиотеката

Поводът е Денят за производствена практика, който има за цел да запознае учениците с иновативните технологии и използването на книжния фонд на Библиотеката.
Посещението започна точно от STEM стаята на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“, където се намират част от новите технологични устройства. Те видяха как работи Zspace студио, която е сред най-новите устройства за иновативно обучение по STEM дисциплини /Science, Тechnology, Engineering, Maths /Науки, Технологии, Инжинерство и Математика/. Запознаха се с работата на 3Д принтер и 3Д скенер, пясъчната кутия, която успешно се използва за уроци по география и др.
В Детския отдел има още едно интересно устройство, чрез което децата трупат знания, докато се забавляват – това е интерактивният магичен под Funtronic. Викторини и забавни игри се редуват, за да могат хората от различни възрастови групи да станат съпричастни с технологии.
Посещението продължи със Заемна служба за възрастни, където учениците видяха как работи машината за самообслужване при заемане и връщане на книги /self-check/.
Преди да си тръгнат младежите разгледаха космическия скафандър-реплика на Нийл Армстронг, който е изложен във фоайето на Библиотеката. Той също е продукт на високи технологии, към които възпитаниците на гимназията проявяват специален интерес. Юбилейната фигура на първия човек стъпил на Луната е направена по 3D- сканиране.
Може да бъде изображение с 7 души, хора, играещи футбол и текстово съобщение

Може да бъде изображение с 9 души, на закрито и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 10 души
Може да бъде изображение с 10 души и тълпа
Може да бъде изображение с 7 души и Rijksmuseum
Може да бъде изображение с 6 души и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 9 души и царевична коса
Може да бъде изображение с 7 души

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *