Събития

Участвайте в инициатива на Библиотеката, свързана с Паисий Хилендарски!

Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ започва начинание, свързано с великото дело на Хилендарския монах.
Поводите за това са няколко – 300 години от рождение на Паисий Хилендарски, 60 от канонизацията му за светец и 260 години от написването на „История славянобългарска“.
Годишнините са повод за гордост и самочувствие, че сме негови потомци. Личността на Паисий Хилендарски е извън историческите, църковните и дори, извън българските мащаби.
Нека всеки, който се гордее, че е наследник на великия българин, даде своя принос, за да не бъде забравено делото на монаха. Изразете своята памет, като напишете есе за него или за творчеството му, нарисувате картина или използвате близко до вас изкуство, за да бъде запазено неговото дело за поколенията. Произведенията на всеки участник в начинанието на Библиотеката ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на Библиотеката -Регионална библиотека „Пейо Яворов“.
Може да бъде изображение с 1 човек и текст, който гласи '886.7 0015 образование паисий хилендарски история славановолгарская 886.7 пан J15 usengapck история славяноболгар 886.7 иGEGы T1Y хилендарски история HO пацс литература TLT15 886.7 книги класика стоянов българска захарии редица телство'
Цялата 2022 година е посветена на Паисий Хилендарски. През декември всички автори ще бъдат поканени на среща с публиката в Конферентна зала „Акад. Константин Петканов“ на Библиотеката.
Очакваме вашите произведения на имейл pr@burgaslib.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *