Новини

„… Удоволствието от работата „слага“ съвършенство в нея…“ Аристотел

Регионална библиотека „Пейо К. Яворов” гр. Бургас е единствената библиотека от Югоизточна Европа, номинирана за наградите на IFLA Green Library Award 2022, спонсорирана от De Gruyter Publishing.
Община Бургас, представлявана от г-н Димитър Николов, Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ гр. Бургас и реализираните SDG’s/ Цели за устойчиво развитие на ООН в контекста на новоизградената библиотечна сграда позволяват изграждане на по-справедлив свят, равни възможности и бъдеще за всички хора. Не случайно устойчивото развитие на „Споделен библиоБургас“ е основано на знанието, равенството и правото на свободен избор, защото именно знанието дава възможност за реализиране на положителната промяна към която се стремим и поемане на отговорността за настоящите и бъдещите поколения.
SDG’s/ Целите за устойчиво развитие, които са реализирани на територията на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ през 2021 г., съвместно с Община Бургас, представлявана от г-н Димитър Николов, са интегрирани, неделими и неразривно свързани помежду си. Петте ключови послания, ни позволиха по-ясно да систематизираме дейностите, допринесли за устойчивото развитие на Библиотеката през изминалата година.
Благодарим на всички наши приятели за подкрепата, доверието и съпричастността!….
Нашето съществуване и немислимо без Вашето присъствие…
Благодарим Ви мили приятели!…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *