Новини

Стефан Данаилов: „… Всички сме грешни, но достойните ходят изправени…“

80 години от рождението на големия актьор Стефан Ламбов Данаилов, наричан още Ламбо, Мастъра, Бате Серго, Майор Деянов, българският Ален Делон, е емблематичен актьор с над 150 роли в киното, театъра и телевизията, заслужил и народен артист, дългогодишен преподавател по актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ, политик от БКП/БСП, народен представител, Министър на културата.
Всеки от нас има любими филм с участието на талантливия актьор. А ето и някои от думите, които остават след Стефан Данаилов и са негово верую.
Може да бъде изображение с 1 човек
„... Никога не съм живял с мисълта, че света е мой…“
„… В живота винаги ще има някой, който ще иска да те смачка, но много повече хора ще срещнеш, които ще ти подадат ръка. Запомни от мен – всички сме грешни, но достойните хора ходят изправени…“.
„На тези години е смешно да мисля за бъдещето. Разтоварвам и подреждам багажа на миналото, за да разбера къде съм в настоящето. И като че ли все пак мечтая за бъдещето, скришом…“
„… Да си спомняш, сигурно е удоволствие, но и проклятие. Безброй образи, думи, случки и емоции нахлуват в мен…“
„… Отдавна ме канят да напиша книга за моя живот. Дълго отлагах, защото смятах, че има достатъчно време пред мен…“
„… Обръщам се назад едва днес, на 75 години – за да подредя мислите си. Виждам, че не мога да се сърдя на живота си. Той ме е радвал и натъжавал, карал ме е да се усмихвам…“
„… Може да звучи като клише, но мисля, че съм успешен човек. Честен открит и весел…“
„… Понякога нарочно дразня тези, които ме предизвикват. Правя го майсторски, все пак съм добър актьор…“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *