Събития

Среща на музейни работници и представители на Богословския факултет към Софийски университет „Свети Климент Охридски“ се проведе в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“

Срещата на музейните работници и представители на Богословския факултет от СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе в Изложбена зала „Проф. Димитър Аврамов“ на Библиотеката.
Гл. ас. д-р Венцислав Каравълчев и д-р Татяна Иванова, преподаватели от Софийския университет, представиха пред музейните работници от Бургаска област специалностите на Алма матер, които от есента на 2023 г. ще бъдат открити в първия в България филиал на Университета. Двамата учени представиха и голям международен проект, с който ще се документира църковно-историческото наследство на Странджа и Сакар. На срещата присъстваха музейни експерти от Бургас, Сливен, Поморие, Малко Търново и др. Новият европейски проект, ще се развива в сферата на църковното наследство и изкуството. За основни действащи лица в него ще бъдат привлечени музейни работници, галеристи, представители на църкви, манастири и др. Целта е да бъде създаден сайт, в който да се публикува информация за всички културни ценности на територията на Тракия.
Представен беше и първият филиал на СУ „Св. Кл. Охридски“ извън София, който ще бъде в гр. Бургас. С две магистърски програми – „Християнско поклонничество“ и „Църковен мениджмънт“ ще започне новата академична година на Богословския факултет в новооткрития в Бургас филиал на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Те са в задочна форма на обучение.
Факултетът в гр. София предлага общо 12 магистърски програми, като първите две, с които ще започне обучението в Бургас, са избрани поради спецификата на района.
+4
Вижте анализите и рекламите
Подсилване на публикация
Всички реакции:

Димитър Николов и 22 други

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *