Събития

Прожекция на документалния филм „Жена“ в Библиотеката на 7 декември /четвъртък/ то 18: 30 ч.

„… Филмът WOMAN е световен проект, който дава глас на 2000 жени от 50 различни държави. Въпреки огромния си мащаб, филмът предлага един интимен портрет на тези, които съставляват половината от човечеството.
Този проект е възможност да се осветлят несправедливостите, на които са подложени жените по света, но целта му е най-вече да подчертае вътрешната им сила и тяхната способност да създават и променят, въпреки всички трудности пред които са изправени. В тази нова ера, в която гласът на жената се чува все повече, филмът няма за цел просто да призовава за права или да се съсредоточава върху проблемите, но да покаже през какви важни въпроси преминава една жена в живота си и как се справя.
Засягат се основни теми като майчинство, образование, брак или финансова независимост, но също и менструация, сексуалност.
WOMAN събира стотици свидетелства на много различни жени: от държавни глави до кралици на красотата, от световноизвестни актриси до фермерки от отдалечени райони, за да даде една по-изчерпателна картина и да се опита да отговори на въпроса: Какво означава да бъдеш жена в днешния свят!..“
Вход СВОБОДЕН!…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *