Събития

Поредно заглавие от поредицата на Библиотеката – филми прожектирани на киномашина

На 29 април от 18. 30 часа ще бъде излъчен „Професионалистът“
„Професионалистът“ е френски филм създаден през 1981 година. Режисьор на екшъна е Жорж Лотнер. Участват Жан-Пол Белмондо, Робер Осейн и Мишел Бон. Лентата е една от любимите на българската публика през 80-те години. Композитор е Енио Мориконе.
Жослен Бомон (Жан-Пол Белмондо) е френски таен агент, който е изпратен да убие полковник Нджала, президент на африканската страна Малагауи.
Малко преди Бомон да стори това обаче, политическата ситуация се променя и френското правителство решава да предаде агента на властите в Малагауи. Там той е арестуван и осъден на дългогодишен затвор. Две години след ареста си Бомон успява да избяга и се завръща във Франция. Какъв е краят на историята, ще научите ако гледате филма в Библиотеката.
Припомням на любителите на стари филми, че инициативата на Библиотеката е да възроди прожекцията на филми на кинолента. Позабравеният начин на излъчване се оказа любим на много хора, които посещават прожекциите в зала „Акад. Константин Петканов“ на Библиотеката. Каним ви да се присъедините към това общество, за да усетите очарованието на излъчването на филми от киномашина.
Може да бъде изображение с 1 човек

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *