Събития

„Осезаеми творчески пътеки“ – уъркшоп за имерсивни и сетивни театрални подходи

“Inner Theater Company”, София в партньорство с Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ гр. Бургас, канят артисти и професионалисти от различни сектори, които използват изкуството като инструмент в своята работа да вземат участие в работилница за имерсивни и сетивни театрални подходи – „Осезаеми творчески пътеки“.
„Осезаеми творчески пътеки“ обединява подходите и практиките на имерсивен и сетивен театър и елементите на системното фасилитиране на артистични процеси.
Имерсивните (потапящи) и сетивни представления физически и емоционално въвличат зрителя в света на историята и го превръщат в активен участник, а често дори и в съавтор на историята.
КЪДЕ И КОГА:
Май 2023 г.
Работилница „Осезаеми творчески пътеки“ ще стартира на 11 май 2023 г. вечерта с едночасова онлайн сесия и ще продължи присъствено в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“, етаж 3 в изложбена зала, както следва – 13 май (събота) и 14 май (неделя) по следният график:
11 май, четвъртък от 19:00 до 20:00 часа, онлайн
13 май, събота от 13:00 до 16:00 часа, присъствено в зала
14 май, неделя от 10:30 до 13:30 часа, присъствено в зала
Място: Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ гр. Бургас, изложбена зала, етаж 3
Адрес: гр. Бургас, вход-1 , ул. „Свети Свети Кирил и Методий“ 4 и вход-2 ул. „Средна гора“ 14
КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ:
Обучителен уъркшоп “Осезаеми творчески пътеки” предлага работа със сетивата, тялото и пространството чрез имерсивни и сетивни театрални подходи. Използва инструментите на театър на сетивата и елементите на системното фасилитиране на артистични процеси. Разширява знания за имерсивни и сетивни театрални подходи и инструменти и спомага отключването и развитието на творчески потенциал на участниците.
УЧАСТНИЦИ – за кого е предназначено
Уъркшоп е насочен към професионалисти от различни сектори, които използват изкуството като инструмент в своята работа с различни групи хора (артисти, фасилитатори, учители, културни дейци, антрополози, психолози…), имат интерес към имерсивни подходи или биха искали да развият уменията си в тази посока.
Броят на участниците е ограничен до 12 души, което предоставя отлична възможност за индивидуална и групова работа.
ТАКСА УЧАСТИЕ:
Ателието ще се проведе без такса участие – безплатно за 12 участника.
КАК ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ:
Попълнете формата за участие – https://forms.gle/nXjTwApvKwmdtHLU7
Насърчаваме ви да бъдете смели, откровени и словоохотливи, когато попълвате формата за участие.
КРАЙНИЯТ СРОК:
Срок за изпращане на форма за участие е 8.май 2023 г., понеделник, включително.
ИЗБОР НА УЧАСТНИЦИ: 9 май 2023 г.
На участниците ще бъде изпратен имейл за потвърждение
! С НЕТЪРПЕНИЕ ОЧАКВАМЕ ДА СЕ СРЕЩНЕМ С ВАС !
Водещ Милена Станойевич, ко-водещ Саша Хаджиева
Милена Станойевич
режисьор, актриса, пърформър и обучител, един от ключовите артисти в областта на имерсивен и сетивен театър в България. Реализирала е театрални представления, пърформанси, улични акции, представления за деца, многобройни представления и обучения свързани със сетивен театър – лабиринт в и извън България, както и проекти включващи работа с различни групи и общности в страната и чужбина.
Саша Хаджиева
мултидисциплинарен артист, работещ в сферата на визуалните и изпълнителските изкуства от 2000 г. насам, с редица изяви в страната и чужбина. По методологията на сетивния лабиринт театър работи от 2012 г. Преминала е през редица обучения от създателите на методологията – Енрике Варгас, Юън Бриок и др. Вълнува се от трансформативния потенциал, който носи срещата с всеки зрител, както и от хибридните арт форми.
ОРГАНИЗАТОРИ И ПАРТНЬОРИ:
Обучителен уъркшоп “Осезаеми творчески пътеки” е проект на „Inner Theater Company“ в партньорство с Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ гр. Бургас, Сдружение “ТАНЦ БГ“, Национална художествена академия – филиалът на академията в Бургас и медийното партньорство на WebGround/ Actualno.com
“Осезаеми творчески пътеки” се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по проект „Утвърждаване и разрастване“, „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“ 2022.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *