Събития

Най-добрите творби от конкурса за есе на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ бяха наградени

Нарисувай се с книга“ се нарича литературният конкурс за есе, обявен от Библиотеката. Автори от цялата страна имаха възможност да развихрят въображението си и да представят себе си и своите размисли в творби по темата. Оказа се, че интересът към конкурса е значим и бяха получени голям брой произведения на автори от цялата страна.
Жури в състав:
Председател Добрина Топалова и
Членове – Янчо Чолаков и Яна Вълчева прочетаха, обсъдиха и класираха изпратените есета.
Ето и класирането:
Първо място – Кирил Димов гр. Казанлък
Второ място – Мария Червенакова гр. Велико Търново
Трето място – Снежана Ташева гр. София
Трето място – Николина Барбутева гр. Пещера
Обградени от море, в прекрасната атмосфера на остров „Св. Анастасия“, авторите на най-значимите произведения получиха своите награди. Носителят на Първа награда Кирил Димов не можа да присъства на церемонията по награждаването поради заетост, но беше изпратил представители – своята майка и малка сестричка, които да приемат сертификата на Библиотеката.
Всички отличени автори отнесоха със себе и благодарността на екипа на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ за отделеното време и духовна енергия при написването на есетата по зададената тема.
Книгата, която дава знание и вдъхновява, винаги ще бъде сърцето на Библиотеката. Това е причината да продължим да следваме и стимулираме нейния път под различни форми.
Благодарим, на всички за участието и желаем много творческа енергия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *