Събития

Кинопрожекционна машина от миналото ще излъчи филма „На война отиват само старците“ в Библиотеката

 Заповядайте в неделя, 6 февруари 2022 г. от 17:00 часа в Конферентна зала „Акад. Константин Петканов“, за едно по-различно преживяване.
Как са изглеждали кинопрожекционните машини от миналото? Ако сте от поколението, което не е било в киносалон преди дигитализацията на този вид техника, заповядайте в Библиотеката. Поканата важи и за всички, които са били свидетели на това “чудо“.
Кинопрожекционната машина е вид техника, предназначена за прожектиране на звукови, а в миналото и на неми филми, записани върху ленти от различен вид и стандарт. За някогашния кинооператор, а сега телевизионен оператор Николай Василев, този вид излъчване е много ценно, независимо от по-различното качество. Любовта му към старите кинопрожекционните машини е актуална и днес. Точно тя е поводът да съхранява и пази не само техника, но и филми, които са записани на лента. Тежки и обемни, но уникални, са за Николай тези старомодни машини и ленти. Благодарение на неговото хоби, бургаската публика ще може да гледа незабравими филми, които не са просто класика, а създават уникално преживяване за публиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *