Събития

Днес коридорите на Регионалната библиотека „Пейо Яворов“, гр. Бургас бяха оживени от необикновеното присъствие на учениците от 6 „а“ клас на СУ „Константин Петканов“, гр. Бургас

Заедно с класния им ръководител Албена Гарабедян и госпожа Моника Тенева от ГЦОУ, те прекрачиха прага на библиотеката с ясната цел да се докоснат до богатството на писмеността и културата, подготвяйки се за предстоящия празник на 24 май.

Тази инициатива, задвижена от стремежа на педагозите да въведат учениците в света на книгите, се превърна в портал към знанието. Библиотеката, със своите обширни залежи от литература, се превърна в сцена на откровения за младите учени, които с любопитство и възхищение разглеждаха редиците книги, сякаш всеки том беше съкровище, способно да отключи нови светове пред техните очи.

Специалното посещение имаше за цел не само да запознае учениците с библиотечните ресурси, но и да възпита в тях уважение и любов към българската култура и писменост. Така, във вдъхновяваща и творческа атмосфера, денят премина под знака на разговори за литература, история и значението на образованието.

Въздействието от този опит остави трайни следи в съзнанието на учениците, които отнесоха със себе си не само знания, но и мечти за бъдещи постижения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *