Събития

Днес, в Регионалната библиотека „Пейо Яворов“ гр. Бургас, се събират психолози и специалисти за един особено значим семинар, организиран от г-жа Мариела Кирова, която е общински съветник и г-жа Петя Чакърова, която е старши експерт „Превенции“ в дирекция „Здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ към община Бургас

Събитието е посветено на актуалната тема за тревожни разстройства в детско- юношеско възраст и влиянието на социалната тревожност на психичното здраве.

Д-р Сабина Стоянова, уважаван детски психиатър, води лекторската сесия, където подробно разглежда сложните взаимовръзки между наркотичните зависимости и различни психични разстройства при младите хора. Тя изтъква значението на ранната диагностика и адекватната терапия, които могат да променят живота на засегнатите.
Участниците в семинара получават ценни знания и практически насоки, които да приложат в своите ежедневни практики. Подчертава се нуждата от по-добро разбиране и подходи при работата с младежи, страдащи от социална тревожност и свързаните с нея психологически трудности.
Този семинар не само подсилва професионалните умения на участниците, но и подчертава ангажираността на общината към подобряването на психичното здравеопазване.

Град Бургас се превръща в модел за образование и превенция в сферата на психологическото здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *