Събития

Днес в Регионална библиотека „Пейо Яворов“ в Бургас, Ева Иванова и Мария Найдекова представиха своето интересно творение – детската книжка „Кай водното конче“

Събитието събра множество млади читатели и техните родители, всички готови да се потопят в магията на разказа, оживяващ между кориците на книгата.

Събитието започна с кратко въведение от авторите, които споделиха своето вдъхновение за създаването на главния герой – Кай. Този вълшебен персонаж, водно конче, което пътува през различни светове в търсене на своето истинско аз и семейство, стана бързо любимец на публиката.

Авторите разговаряха за важните теми, които книгата засяга, като разграничаването между истината и лъжата, значението на интуицията и как да се вслушаме в нея, а също и за силата на волята, вярата и семейната обич. Вдъхновени от философски идеи, те поднесоха книжката като начин не само да забавляват, но и да възпитават и учат децата в духа на универсални ценности.

Прекрасните Ева Иванова и Мария Найдекова отговаряха на въпросите с голям ентусиазъм, подкрепяйки младите читатели в тяхното стремеж към знание и откривателство.

Събитието завърши със сесия за автографи, където всеки млад читател имаше възможност да получи личен подпис от авторите на своя екземпляр от книгата.
Атмосферата беше наситена с усещането за общност и споделена радост от четенето и обучението.

Представянето на „Кай водното конче“ в Бургас не само че развълнува местната общност, но и засили интереса към четенето сред малките деца, подчертавайки значението на книгите като мост към фантазията и самопознанието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *