Събития

Театър за бебета в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ продължава!

Този вторник (23-ти април) от 11:00 ч. в конферентна зала на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ ще ви посрещнем със спекакъла за бебета – „На двора“.
Лесен достъп за бебешки колички и сигурно място където да бъдат оставени. 🙂
Играта е основният метод за развитие на бебетата и техните физически, емоционални и вербални възможности чрез повторение, подръжание, бавно темпо, образ и действие.
Книжката с картинки на животни от селския двор е първят помощник на родителите за развитие на звуковото подръжание при бебетата. Последователното представяне на образ- звук-действие е в основата на стимулиране на лепет /несвързани срички/ при бебетата. Следващият етап от развитието е образуване на лепетни срички с поврарящи се звуци. Следващата стъпка е логическа връзка между дума и действие, а когато имаме и образ запаметяването при бебетата е по-лесно. Следва образуване на прости думи и заучаване на гласните звуци. Последвано от разбиране на дума и действие, дума и образ, съчетание на две и повече думи, и тяхното значение в просто изречение.
Основата на театъра за бебета е прости сцени с прости действия, подкрепени с минималистична и цветна визия /провокира зрение/, хармонична музика /провокира слуха/, бавно темпо на действие /провокира вниманието/ и позитивно заредени актьори/провокира емоционалността/.
Изборът за животните на двора е обосновано от проучване , че това е една от първите кижки с картинки която родителите дават на бебетата. Учебник за връзката между образ-звук.
Заповядайте на едно представление което съчетава в себе си учене и забава чрез театрална игра.
Забавно , цветно, занимателно!
Представлението е подходящо за бебета и деца от 0 до 4 години.
Автор, сценограф и режисьор : Мария Банова
Музика: Димо Стоянов П.И.Ф.
Участват: Александра Грънчарова, Неделина Роселинова
Билети на касата на театъра, както и преди самото представление.
Цена на билет за възрастен -12лв., за дете – 8 лв.
Цена на билет за възрастен с две деца или семейство с едно дете – 25 лв.
Семейство с две деца – 30 лв.
Очакваме ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *