Доц. д-р Евгения Кръстева-Благоева, предложи едно необикновено пътешествие през хилядолетията на еволюцията на храненето – от първите стъпки на Homo Sapiens до съвременната индустриална култура и поглед в бъдещето.
Бургазлии имаха възможността да научат нови и завладяващи факти за това как храната е не просто необходимост, а мощен културен феномен, който свързва хората.
Лекцията беше изключително интересна, с акценти върху развитието на земеделието в неолита, средиземноморската диета в Древна Гърция и термополиумите – римските „ресторанти за бързо хранене“, които са предшественици на съвременните заведения.
Доцент Благоева впечатли присъстващите със задълбочени анализи за това как храната отразява социалните структури и промени през вековете.
Публиката беше силно ангажирана, като въпросите след лекцията показаха истинската заинтересованост по темата и индустриализирането на храната в съвремието.
Споделянето на знанията от доц. Благоева предизвика размишления не само за историческото значение на храната, но и за нейното културно и социално бъдеще. Публиката успя да зададе своите въпроси в неформален разговор.
Бургаската общност искрено благодари на доц. д-р Евгения Кръстева-Благоева за тази уникална възможност да разширим своите хоризонти и да погледнем отвъд ежедневието на нашата трапеза. Лекцията остави у всички присъстващи вдъхновение и любопитство за бъдещите промени в хранителните ни навици.