Събития

Лекцията на доц. д-р Евгения Кръстева-Благоева, озаглавена „Храната през вековете: история и бъдеще“

Доц. д-р Евгения Кръстева-Благоева, предложи едно необикновено пътешествие през хилядолетията на еволюцията на храненето – от първите стъпки на Homo Sapiens до съвременната индустриална култура и поглед в бъдещето.

Бургазлии имаха възможността да научат нови и завладяващи факти за това как храната е не просто необходимост, а мощен културен феномен, който свързва хората.

Лекцията беше изключително интересна, с акценти върху развитието на земеделието в неолита, средиземноморската диета в Древна Гърция и термополиумите – римските „ресторанти за бързо хранене“, които са предшественици на съвременните заведения.

Доцент Благоева впечатли присъстващите със задълбочени анализи за това как храната отразява социалните структури и промени през вековете.

Публиката беше силно ангажирана, като въпросите след лекцията показаха истинската заинтересованост по темата и индустриализирането на храната в съвремието.

Споделянето на знанията от доц. Благоева предизвика размишления не само за историческото значение на храната, но и за нейното културно и социално бъдеще. Публиката успя да зададе своите въпроси в неформален разговор.

Бургаската общност искрено благодари на доц. д-р Евгения Кръстева-Благоева за тази уникална възможност да разширим своите хоризонти и да погледнем отвъд ежедневието на нашата трапеза. Лекцията остави у всички присъстващи вдъхновение и любопитство за бъдещите промени в хранителните ни навици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *