Събития

Коридорите на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ в Бургас оживяха с вълнуващото присъствие на учениците от 4-ти клас на ОУ „Христо Ботев“ кв. Ветрен, гр. Бургас

Под ръководството на класната ръководителка г-жа Мариана Желева, учениците прекрачиха прага на нашата библиотека, за да споделят не само своите любими истории, но и да изразят своята благодарност и уважение към света на книгите.
Събитието беше истинско вълшебство от разговори за книги, четене на откъси и споделяне на любими моменти от „Дневникът на един Дръндьо“ и вълшебната приказка „Златното момиче“. Децата, които вече бяха регистрирани читатели в читалището в квартал Ветрен, показаха своята страст към четенето.

В знак на благодарност и признателност, учениците връчиха орхидеи както на завеждащия детския отдел на библиотеката, така и на директора на библиотеката.

Тези жестове подчертаха дълбоките връзки между учениците,

тяхното училище и библиотеката,

отразявайки общите ценности на образование и взаимопомощ.

Събитието завърши с обещания за бъдещи съвместни инициативи и нови срещи, като всички участници си тръгнаха с обогатени сърца и нови книжни приятели. Този ден ще остане в паметта на всички като прекрасен пример за това как книгите свързват поколенията и обогатяват нашите общности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *