Събития

Представяне на дигиталната образователна книга „Колко е часът? Наръчник за Времето“

Дигиталната книга „Колко е часът? Наръчник за Времето“ е част от поредицата приказки с образователни игри „Туй-Онуй“ на издателство ТАТ Криейтив, реализирана благодарение на финансовата подкрепа на Националния фонд „Култура“ по ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ.
Темите, които са представени в нея са много подходяща за деца от 6 до 9 години, защото освен за цифрите и стрелките на часовника, децата научават любопитни факти за понятието „време“, както и имат възможността да броят, смятат и пишат, запознаят се с календара и дните от седмицата, и мн. др.
Презентацията протича чрез мултимедия (проектор), тъчскрийн дъски и всички деца имат възможността да играят на екрана. Силно вярваме в новите образователни методи и подходи. Изградихме един смесен, донякъде иновативен метод за преподаване, който въздейства силно на децата. Чрез приказки, в които има образователни игри, ние ги запознаваме с важни теми и им предаваме нужни познания.
„Туй-Онуй“ е приказен свят, който съществува заради любопитните детски въпроси. Главен герой е малко любопитно момиченце – Любка, което постоянно задава въпроси на всички около себе си. Неговата баба има голяма стара книга, която знае всички отговори. Това е книгата „Туй-Онуй“.
Отговорите идват под формата на вълшебни приказки с причудливи и смешни истории, но в тях са вплетени умело различни образователни игри. Ето как ние смесихме художествена литература с енциклопедични познания, но и не само.

Приложихме мултидисциплинарен подход, като в една история се учат едновременно буквите, числата, емоциите и цветовете. Има игри свързани с музика и танци, с рисуване и география.
Пред децата се разкрива един приказен свят от анимация и интеракция, чрез който те учат и се забавляват едновременно. Музиката към проекта е на композитора и изпълнител Вяра Иванова, а героите говорят с гласовете на актьорите Светлана Смолева, Диана Костова и Божидар Александров – Дарик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *