Събития

Политически трилър: Късо кино на 27 април от 18: 30 ч. в Библиотеката

Вие може да не се интересувате от политика, но тя се интересува от вас. Тази своеобразна епитафия е в центъра на програмата „Политически трилър“, изготвена от редакторите на Кинематограф, не само за да разкрием някои (мръсни) тайни на политиката, но и за да се впуснем в едно невероятно кино изживяване, наситено с интелект, черен хумор и много съспенс. Човекът може да бъде Бог, но може да бъде и Дявол, а може би, в крайна сметка си остава просто човек.

Започваме с един рядък български филм „Стопанинът на къщата“, който ни връща в протестното движение в София през 2013 година, когато желанието за промяна и чувството за справедливост се сблъскват с грозните аспекти на действителността. Режисьор и сценарист е Галина Георгиева, а продуцент Янчо Михайлов.

Още един акцент е анимационният документален филм „Чужденецът“ на режисьора и сценарист Ани Антонова, разказващ историята на слона Сюлейман, който през XVI век извървява трудния път от Лисабон до Виена през Алпите за пет месеца. Филмът е направен от над 5000 рисунки с молив и съчетава различни исторически документи от онова време.

Ще преминем също през комична, но и опасна ситуация, случила се в задимена стая, където неформално са взимани съдбовни решения по времето на Втората световна война. Филмът прави интересни разкрития за действията на британското правителство по време на пандемията през 2020г. Ще изследваме също как планирането на големите градове в САЩ предпоставя до голяма степен расовото разделение и дискриминацията, които влияят на американското общество и до днес.

Вход СВОБОДЕН!…

 

 

https://kinematograf.bg/programa/burgas/132#archive

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *