Събития

Курс по писане на поезия за младежи в Бургас

Фондация „Елизабет Костова“, съвместно с Регионална библиотека „Пейо Яворов“, Бургас, отправя покана за участие в курс по писане и редактиране на поезия за младежи на възраст 15-18 години от гр. Бургас с водещи Иван Димитров и Стефан Иванов и със специалното участие на Радостина Ценова от Българска фондация „Биоразнообразие“. Курсът е безплатен и ще се проведе от 11 до 15 май в Регионална библиотека „Пейо Яворов“, Бургас.
Какво е общото между изчезналия тюлен монах и поезията? Как да говорим с поетични средства за на пръв поглед непоетични теми? Как и каква поезия може да вдъхнови биологията на Черно море? Как и защо е важно поетите да коментират екологичната криза в своите стихотворения?
„Приливи и отливи“ е курс по писане и редактиране на поезия, в който участниците ще напуснат романтичните предели на морето като образ и заедно с поетите-ментори Иван Димитров и Стефан Иванов и с експертната помощ на еколога Радостина Ценова ще изследват екологичната страна на Черно море с похватите на съвременната поезия. В края на програмата младите поети ще представят творбите си на публично четене в Регионална библиотека „Пейо Яворов“, Бургас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *