Събития

Регионална библиотека „Пейо Яворов“ беше домакин на специална прожекция на филм, посветен на руско-украинската война.

Събитието стана възможно благодарение на Украинското посолство в България. Така бяха отбелязани две години от началото на военните действия в региона и събраха вниманието на украинската общност.
Филмът, съставен от множество кратки видеоизображения на хора, свидетели на конфликта, представи непосредствената реалност и ужасите, които войната носи със себе си. Истории за загуби, страдания и упоритост бяха въплътени в лентата, която разкрива истинското лице на войната и нейните последици върху живота на хората.
Присъстващите в конферентна зала „Акад.Константин Петканов“ на Библиотеката, изразиха своята почит към загиналите войници и цивилни жертви в конфликта.
С това събитие беше отправено послание за мир, разбирателство и съпричастност към тези, които са преживели тежестта на военните действия в украинско-руската зона на конфликта.
Времената, в които живеем, изискват емпатия и разбирателство към всички пострадали от войната. Филмът е важно напомняне за необходимостта от мирно решаване на конфликтите и споделяне на човешката скръб.
С тази инициатива в Бургас, украинската общност и приятели изразиха своята решителност да поддържат паметта за загиналите във войната и да насърчат усилията за мир и мирно съвместно съжителство между народите по целия свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *