Събития

Ново българско кино: Vol. 1 на 12 юли от 19: 30 ч. в Библиотеката

С голямо вълнение стартираме нова линия програми,

съвместно с Регионална библиотека „Пейо Яворов“,

с която целим да се фокусираме върху новото българско кино

и да представим максимално много

млади съвременни автори.

Премиерата / реж. Тома Вашаров
В нощта на премиерата на новия си филм „Дълбоко в душата“ режисьорът Филип Кралев е любопитен за мнението на публиката и критиката, когато внезапно се появява неочакван, неканен гост.

Ехо II / реж. Йордан Михайловски
Екипажът на яхтата „Ехо II“ се вижда в чудо, след като капитанът яде отровна риба и изпада в безсъзнание. Лодката е изгубена в морето, а хората на нея започват да губят ума си.

Улов / реж. Мартин Иванов
„Улов“ е филм за големите приготовления и неочакваните обрати. В него един рибар построява импровизирана кухня на края на дървен кей и подготвя своята трапеза. В желанието си да задоволи своите високи критерии главният персонаж се сблъсква с истината, че не винаги ще получи желания резултат, независимо от голямата си взискателност и внимателна подготовка.

Слава / реж. Роксана Гоц
Слава, млада имигрантка от Украйна, живееше в удобния и малкия си свят в Лондон и понятията „родина“ и „принадлежност“ бяха просто абстрактно понятие за нея. На 24 февруари 2022 г. нейната реалност е разбита на парчета. Дезориентиращото преживяване да бъде свидетел на войната през телевизионния екран я тласка да се запита „Какво означава да си украинка?“

Чужденецът / реж. Ани Антонова
Анимационният документален филм „Чужденецът“ разказва историята на слона Сюлейман, който през XVI век извървява трудния път от Лисабон до Виена през Алпите за пет месеца.\r\nФилмът е направен от над 5000 рисунки с молив и съчетава различни исторически документи от онова време. Историята на Сюлейман продължава отвъд това дълго пътешествие и отвъд времето.

🎫 вход свободен
✅ подходящо за всички възрасти

🎁 с подаръци от Списание 8
📽️ kinematograf.bg/programa

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *