Събития

В златния обхват на вечерта, д-р Асен Бонджев ни поведе през лабиринтите на историята с незабравима лекция в Регионална библиотека „Пейо Яворов“ гр. Бургас.

Неговата експертиза осветли древните пътища, извървяни от траките, разкривайки тайните на техния произход, вяра и богато културно наследство.

„Нашето пътешествие започна преди повече от седем хилядолетия“, в зората на „Стара Европа“, където д-р Бонджев разгъна платното на времето, за да ни покаже изгрева на Балканите. Той описа заранта на първите урбанистични центрове и как траките обработвали златото с умения, непознати в древния свят.
С внимателно подбрани фотографии, видеоклипове и исторически факти, подкрепени от строга академична библиография, д-р Асен Бонджев не просто разказа история; той ни накара да се докоснем нея.

Днес сме по-богати на знание!

На д-р Асен Бонджев изказваме нашата дълбока благодарност за това изключително историческо приключение. Неговото знание и страст по темата оставиха топла следа в съзнанието на всички наши гости.

С нетърпение очакваме на 09.05.2025 год. от 19:00 часа отново да се срещнем с д-р Асен Бонджев. Нашите читатели, които са пропуснали тази лекция ще имат възможността да я чуят отново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *