Събития

Н. Пр. Мариета Гарсия Хордн, посланик на Куба в България и Роберто Мартинес първи секретар в посолството на посещение в Регионална библиотека „Пейо Яворов“ .

Шпалирът е от Четвърти ученически гвардейски отряд към ПГЕЕ „К. Фотинов“ Бургас.

Благодарност към Община Бургас,

представлявана от г-н Димитър Николов и

Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ гр. Бургас,

представлявана от г-жа Яна Кършийска,

отправи Н. Пр. Мариета Гарсия Хордн, посланик на Куба в България.

Тя направи кратък обзор,

посветен на икономиката и цялостното развитие на Куба,

както и българо-кубинското приятелство през годините.

Конферентна зала „Акад. Константин Петканов” в Библиотеката се изпълни с гости, приятели на Куба. Сред тях бяха г-жа Милена Андонова – Директор на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, г-жа Нели Абрашева – Директор на ПГРЕ „Г. С. Раковски“- гр. Бургас с нейните ученици, които прочетоха стихове на испански език. Музикалното изпълнение на Марджерис Мена от Куба, беше придружено от танци на ученици от гимназията, които получиха заслужени аплодисменти от публиката.

Директорът на ПГЕЕ „К. Фотинов” беше в залата заедно с Четвърти Гвардейският отряд към училището. Те образуваха шпалир за посрешането на Н. Пр. Мариета Гарсия Хордн, посланик на Куба в България и Роберто Мартинес първи секретар в посолството.
Събитието уважиха – преподавателят по литература от Търговска гимназия г-жа Нели Захариева, представители на асоциация за Българо-кубинска дружба, граждани.
Срещата завърши с обща снимка на присъстващите в залата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *