Новини

Честит рожден ден, Тони Димитрова!

Певицата, която стана символ на Бургас, възпя морето и остана вярна на града си, днес празнува.
Може да бъде изображение с 1 човек, изправен и на закрито
Тони Димитрова е родена на 10 януари 1963 г. в град Бургас.
Баща ѝ е военен, майка ѝ – учителка, има брат, Йордан, който е с 4 години по-голям от нея. Той умира на 7 ноември 2020 г. след тежко боледуване от COVID-19. Завършва гимназия в гр. Бургас и след това изкарва курсове по машинопис и стенография в Стара Загора. Благодарение на курсовете започва да работи като машинописка в общинската администрация на града. Никога не е предполагала, че ще се занимава с музика – най-вече заради ниския си дрезгав глас. Дори я изключват от училищния хор заради шумове в гласа. След няколко години работа като машинописка, се отказва от тази работа и започва да се занимава сериозно с музика. През 1988 г. приятелка я завежда в самодейна група и я харесват да пее с тях по заведения. След 3 месеца си купува първия микрофон. С него излиза за първи път на сцена в Слънчев бряг.
През лятото на 1996 година участва в конкурса „Бургас и морето“, където ѝ е присъдена 3-та награда за песента „Ах, морето“, превърнала се във визитна картичка на певицата. Тя влиза в първия ѝ самостоятелен албум „Ах, морето“, издаден през 1997 година. През 1999 година издава албума „Как си, Тони?“, а през 2001 година следва нов албум – „Съмва се“. От него с най-голям успех се ползват дуетът с Орлин Горанов – „Още те обичам“, „Малка водка с портокалов сок“, „Бургас и момчето“. Още на следващата 2002 година успява да издаде нов албум „Тони Димитрова – дуети“, който включва дуети с Веселин Маринов, Орлин Горанов, Георги Найденов – Гого, Пламен Ставрев, Васил Найденов.
И така, до днес, неуморната поп-изпълнителна продължава да твори, за радост на публиката.
Да радва своите почитатели с прекрасните си изпълнения, да бъде здрава и креативна, са пожеланията на екипа на Библиотеката към Тони Димитрова!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *