Новини

Честит рожден ден на Любен Дилов-син!

Писател, журналист, сценарист, телевизионен водещ и политик, това са част от дейностите на Любен Любенов Дилов .
Той е роден на 19.11. 1964 г.
Дилов е от създателите на телевизионните предавания „Ку-ку“, „Каналето“, „Хъшове“, „Шоуто на Слави“. Собственик и главен редактор на в. „Ку-ку“. Издател на българското издание на италианското списание „L’EUROPEO„.
Автор е на книгите „Неспасяемият език, детството на идиота“ (1989), „За стърчането“ (2002), „Седнал във въздуха“ (2003), „Усмихни се, България: Сатира“ (2008), „Хуйку, български антинародни приказки“ (2008) и „Циганите на Сатурн, бомба в парламента, секс с животни и други предизборни идеи“ (2009), „FaceБуки“ (2010), „Лятото с тъжните курви“ (2016) и други, на сценарии за игрални филми в киното и телевизията, сред които телевизионният сериал „Седем часа разлика“ .
Депутат от 45-ото до 48-ото Народно събрание (2021-2023). От 12 април 2023 г. е депутат в 49-ото Народно събрание.
Любен Дилов-син има специално отношение към Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ и неведнъж се е срещал тук със свои почитатели. От откриването на новата сграда до днес, винаги е подкрепял инициативите на Библиотеката и заставал зад каузите на културната институция.
Бъдете здрав, все така неповторимо талантлив и чаровен, г-н Дилов!
Екипът на Библиотеката има щастието и привилегията да Ви счита за приятел и Ви благодари за доброто отношение и съпричастност! Съхраняваме Вашите книги за читателите и поколенията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *