Събития

Част от проекта „Виртуален хайд парк „Гласът на младите – стимулиране на гражданската активност сред украинските младежи-бежанци в България“, се проведе в конферентна зала „Акад. Константин Петканов“ в Библиотеката

Част от проекта „Виртуален хайд парк „Гласът на младите – стимулиране на гражданската активност сред украинските младежи-бежанци в България“, се проведе в конферентна зала „Акад. Константин Петканов“ в Библиотеката. Той има за цел да стимулира гражданската активност сред украинските младежи, които в този момент се явяват бежанци в България.
Проектът се изпълнява от Сдружение с нестопанска цел “Хоризонти“ с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.
Виртуален хайд парк „Гласът на младите“ е практическа програма за стимулиране на прякото участие на младите украинци в изработването на публични политики. Журналистът Евгения Джорджиева е един от презентаторите на проекта. Част от целите на обучението е да се усвоят знания за българското общество и закони.
В рамките на програмата, чрез уебинари и присъствен семинар, ще бъде обучена пилотна група от 11 украински бежанци, които ще се опитат да провокират своите сънародници да се включат активно в живота на българското общество.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *