Събития

Утре вечер в Библиотеката ще бъде представена книгата „Странни светове“ на Вяра Тимчева.

Заповядайте, на 22. 08 от 18: 00 ч., в Конферентна зала „Акад. Константин Петканов“ на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“, за да присъствате на събитието!
Вяра Тимчева е родена в Берковица. Завършва Езикова гимназия във Враца. Приета е в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Журналистика“, а по-късно следва литература и масови комуникации във Франция. През 2008 г. защитава докторат по литература и комуникации в Бордо. Като студентка получава първа награда за най-добра авторска приказка в престижен френски национален конкурс. По-късно печели и конкурс на българското Министерство на културата, с чието финансиране излиза първата ѝ книга на български език, „Индия и Малкият Тибет“.
Специализира приказна литература и фентъзи и участва в разработването на френската енциклопедия, посветена на Толкин. Също така е пътешественичка, обиколилa над 60 държави на 5 континента. Пише пътеписи за „Жената днес“ и „Voyage“. Понастоящем работи като преводач.
Автор е на още шест книги.
На български език:
• „Индия и Малкият Тибет“, изд. „Дамян Яков“ (2008 г.)
• „Пътешественици“, изд. „Изток-Запад“ (2014 г.)
• „Нобел, или околосветското пътешествие на един полярен мечок“, изд. „Потайниче“ (2020 г.)
Илюстратори на произведенията са на Текла Алексиева и Радослав Илиев.
Текла Алексиева е член на Съюза на българските художници, тя е известна с оригиналните корици, които създава за научнофантастичната поредица „Библиотека Галактика“.
Допринася за фантастиката в България с участието си в инициативи на клубовете по фантастика и прогностика и Клуба на художниците фантасти.
Радослав Илиев Завършва Националната художествена академия в София специалност „Илюстрация и художествено оформление на книгата“, през 1995 г. Работи в областта на илюстрацията и графиката. Член е на Българското хералдическо общество и има награди за изключителни заслуги към хералдиката.
Член на Съюза на българските художници от 1996 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *