Събития

Този петък, 7 април 2023 г. от 18:00 ч. в Конферентна зала „Акад. Константин Петканов“ на Библиотеката

Ще се насладим на „Космос: Документално и късо кино“ едно дълго пътешествие, толкова дълго, че смело ще напуснем земния хоризонт, Слънчевата система и Млечния път, та чак до дълбините на Космоса, където се крият много интересни факти, мистерии и дори отговори на някои вечни философски въпроси. Обещаваме след това да ви върнем обратно на Земята с две космически комедии, които по нищо не отстъпват на сапунените комедии, с които сме свикнали в кината!
Кинематограф, заедно с нас, сътвориха и изготвиха специално тази селекция, посвещавайки я на Астронавтиката. Филмите са от Великобритания, Полша, САЩ, Франция, Германия и дори Швейцария!
„… За начало сме избрали поетична анимация, която разказва за астронавт на самотна планета, от която праща сигнали, в надежда да открие отново човечеството.
Ще ви представим филма Insignificant, който е пълен фурор във Франция, За 30 минути ни превежда през цялото познание което имаме от Далечния Космос до микроорганизмите вътре в нас, навързвайки всичко това в невероятна хармония от гледки, звуци и епичен разказ за възникването на живота!
Ще покажем и полски документален филм, създаден за целите на Европейската космическа агенция, разкривайки целите на Европейската космическа програма, заложени за следващите десетилетия.
Ще научим повече детайли и за продължителния живот на космонавтите в Космоса, давайки ни една не толкова забавна перспектива за живота в безтегловност.
Ще завършим за история с чат апликация за непознати, която свързва случайно млада жена с астронавт в орбита, който си търси компания...“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *