Събития

СУ „Св. Климент Охридски“ и Библиотеката отбелязват 135 години от създаването на културните институти

За първи път в 135-годишната си история Софийският университет СУ „Климент Охридски“ ще разкрие свой филиал в Бургас. Решението беше взето на последното заседание на Министерския съвет. Започна подготовката на базите, където ще се обучават бъдещите студенти.
При поредното си посещение в града по този повод, представители на университета бяха гости на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“. В делегацията бяха проф. дпн Милен Замфиров, декан на Факултет по науки за образованието и изкуството, доц. д-р Атанас Георгиев декан, ръководител катедра „Икономика и управление по отрасли“, преподаватели.
Гостите разгледаха с интерес новата сграда на Библиотеката. Те споделиха, че са впечатлени от богатия книжен фонд, удобните за читателите пространства, иновациите и най-вече от присъствието на младите хора, които четат и учат в Библиотеката.
Може да бъде изображение с 8 души и на закрито
Представителите на най-старото учебно заведение в България с радост научиха, че Библиотеката съществува от 135 години, на колкото е и Университета. Това е повод за гордост и за бъдещо сътрудничество между културните институти.
Може да бъде изображение с 6 души, изправени хора и на закрито
Посещенията в Бургас ще продължат, защото тук ще има филиал, който ще подготвят студенти в две направления – „Религия и теология“ и „Музикално и танцово изкуство“. За първи път се разкрива и специалност „Църковна археология“.
Може да бъде изображение с 4 души, изправени хора и на закрито
Може да бъде изображение с 5 души и изправени хора
Може да бъде изображение с 5 души и изправени хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *