Събития

Списанието „За хвърчащите хора“ 💫 е специален брой, посветен на 135-та годишнина на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ 📚 и на месеца на космонавтиката

Всяка събота група талантливи млади бургазлии се срещат в Центъра за млади таланти. Събира ги творческата им страст, любовта към литературата 📰. Стаси, Дени, Ния, Вики, Таня, Нати, Маг, Михаела, Стелиан, Иво, Стелиана, Стефчо – бургаски гимназисти, някои вече студенти. Младите хора са автори и редактори на списанието „За хвърчащите хора“, което излиза вече втора година. Негов специален брой посветиха на 135-та годишнина на Регионална библиотека „П. К. Яворов“ 🪩 и на месеца на космонавтиката. Това са авторите на текстовете от изложбата на космическа тема, която придружава репликата на костюм на Нийл Армстронг, гостуващ в библиотеката.
Ръководителят на Клуба по творческо писане, д-р Добрина Топалова казва:
„…. Всеки от тях ще ви заинтригува с ярка индивидуалност, със собствен почерк. Това пъстро и талантливо младо общество е безспорно богатство за бургаския литературен пейзаж, прави го по-цялостен – като в това стихотворение на Дени: Изгубено парче Вървя по пукнатините на един счупен пъзел. Не харесвам картината – има изгубено парче в сърцевината. Изгубих се по тези пътеки. Къде е парчето? Къде е пътят? Заставам на празното място. Идва човек и казва: „Колко хубава картина!
Очакваме ви на 07. 04. 2023 г. от 17:30 ч. във фоайето на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ гр. Бургас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *