Новини

„Свикнала съм да давам, а когато даваш – не остаряваш“ – Татяна Лолова, която днес щеше да навърши 90 години, без да е остаряла

Татяна Желязкова Лолова е българска театрална, филмова и телевизионна актриса. Известна е главно с комедийните си роли в киното, театъра, телевизията и радиото. Родена е на 10 февруари 1934 г. в град София. Майка ѝ е от руско-украински произход, а баща Желязко Лолов е счетоводител.
Татяна ТЛолова завършва актьорско майсторство през 1955 г. в класа на професор Стефан Сърчаджиев. През 1957 г. е първата актриса, официално назначена в новосформираната трупа на Сатиричния театър.
Тя е актриса с широк диапазон на комедийно-сатиричното изображение – от фарса и буфонадата до гротеската и сатирата. Въпреки хиперболата и иронията, използвани от нея при изграждането на образите, те са правдиви и въздействащи.
Книги за голямата актриса можете да намерите в отделите на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“. Заслужава си да си припомним живота на изключителната личност и творец Татяна Лолова!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *