Проекти

Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ 📚 събира новите технологии и мъдростта на старите книги 📜

Кметът Димитър Николов се запозна с новите технологии, които са част от модерната визия на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“. В сградата, която се намира на ул. „Св. Св Кирил и Методий“ в Бургас 🌊, новото и мъдростта на старото си съжителстват, като се допълват. Една от тези нови технологии е Z space студио. То е сред най- новите устройства за иновативно обучение по STEM дисциплини /Science, Тechnology, Engineering, Maths /Науки, Технологии, Инженерство и Математика/. Образователните модули показват уроците като холограма. Образите на екрана са изключително ясни, прецизни и в 3D формат с добавена реалност. Технологията ще може да се използва, както от деца, така и от студентите в Медицинския факултет.
Освен кмета Димитър Николов, на демонстрацията на новите технологии в Библиотеката 📚, присъстваха писателят, географ и университетски преподавател Георги Бърдаров, инж. Чанка Коралска – Заместник-кмет Строителство, инвестиции и регионално развитие и други представители от екипа на градоначалника. Те се запознаха с различните функции на току-що инсталираните високотехнологични придобивки.
Z space стената в библиотеката разполага и с пълна общообразователна програма на МОН – уроци по всички предмети от 1 до 12 клас. Видео уроците са в 3D формат . Софтуерът mozaBook, позволява различни илюстрации, анимации и други възможности за презентации. Виртуалните приложения помагат за повишаване интереса на учениците при придобиване на знания 📚.
В детския отдел на Библиотеката, децата ще могат да се забавляват и с друго интересно устройство, и да трупат знания докато играят. Това е интерактивният магичен под Funtronic. Той има много функции, които позволяват да се спортува, да се участва във викторини на български и английски език. Има и приложения за децата със СОП.
И гостите се забавляваха и поиграха на магичния под, както най-вероятно ще правят и родителите, които скоро ще водят децата си в Детския отдел на Библиотеката ❤.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *