Събития

Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ – отново снимачна площадка…

Българска история – нова онлайн платформа ще бъде представена за нашите сънародници в чужбина
Промо видео за ново предаване беше заснето в Библиотеката. То е по Проект „ОКейИстория“ и е от онлайн клуб за преподаване на българска история за българските ученици в чужбина. Целта е децата на сънародниците ни извън България да научат за нашите традиции и да ги пазят, където и да живеят.
А те са навсякъде по света, но тази онлайн платформа ще ги събира. За нея разказва Невен Иванов – главният участник и преподавател. Той е историк, учител по история: „… Историята може да ни научи на много неща. И да породи любов към родината и тя да изглежда за нас като слънце към което да се стремим. Ще се фокосираме върху този интересен микс между клуб по интереси, четене на литературни произведения, ще анализираме творчеството на Иван Вазов и други наши автори, като миксираме това с дебати. Ще се поставят задачи на учениците, които могат да са в Германия, Франция, Италия, за европейската група, и по интересен начин ще им покажем различията в държавите в които израстват и това което се изучава в България. Така се получава един много добър микс.
Освен стихотворения, децата започват да четат книги, които сме раздали като задачи. Всичко е на доброволен принцип. Идеята е децата сами да искат да се записват на OKistoria.com, а имаме и Фейсбук страница...“.
Екип на Red studio реализира промо видеото в Библиотеката.
Библиотеката желае успех на родолюбивото начинание!…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *