Събития

Развитие на личния почерк на 2 юли (неделя) от 11: 00 до 14: 00 ч. в Библиотеката

Регионална библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас, Изложбена зала, 3 етаж
Ще се впуснем в пътешествие през историята на писмеността и ще практикуваме адаптирани принципи на основни калиграфски стандарти, търсейки хармонията в себе си. Графологията анализира личностните особености по нашия почерк, а дали е възможен обратният процес – чрез хармонизиране на почерка да повлияем на развитието на нашата личност? Писането „на ръка“ може да подобри нашата връзка със света, методичната работа на мисълта, умението да виждаме „цялата картина“.
Курсът е подходящ както за възрастни, така и за родители с деца от 8 до 18 г.
Родителите с деца (едно дете и един родител) ще работят на една маса, като целта на екипната работа между тях е да останат трайни знания, които са осмислени от родителя и той може да продължи да работи с детето си самостоятелно.
…………………
Лектор е д-р Маргарита Дончева, завършила Националната художествена академия. Защитила е докторска дисертация „Буквеният знак в детското възприятие“, в която анализира историята на писмеността и връзката ù с развитието на личността. Изследва дисциплината „Краснописание“ във Възрожденското училище, както и прави опит за графологичен анализ на почерците на някои от великите личности от това време – Васил Левски, Христо Ботев, Антим I и др. Създател е на творческото ателие „калИГРАфия“ и е организирала множество курсове по калиграфия в цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *