Събития

Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“

ПГМКР „Свети Никола “ се включи в единадесетото издание на кампанията, организирана от Асоциация „Българска книга в партньорство с МОН , „Походът на книгата“
Днес 29.04.2022г. ученици от IX „в“ клас специалност „Митническа и данъчна администрация“ при ПГМКР „Свети Никола “ – гр. Бургас с р-л: Анастасия Николова посетиха регионалната библиотека „Пейо Яворов“ гр. Бургас. Мероприятието бе организирано по повод инициативата „Поход на книгата“ към Асоциация „Българска книга“ за подкрепа на грамотността, културата и образованието. Целта на кампанията е да повиши интереса към четенето на книги сред деца и юноши.
Изключителни благодарности на г-жа Гергана Цонева, която любезно ни разведе и ни показа вътрешните пространства на библиотеката, истинска съкровищница за ценителите на книгите и модерните технологии. Зад всяка врата ни очакваха приятни изненади. Интериорът е модерен и функционален, в жизнерадостни нюанси и осигурява отлична експонация на книгите. Специално внимание заслужават и модерното оборудване в библиотеката – Z space стена, интерактивният магичен под Funtronic, огромен LED екран и други интересни технологични решения.
Учениците бяха изключително впечатлени и доволни от посещението и си тръгнаха с обещанието, че ще посещават редовно събитията организирани в библиотеката!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *