Събития

Програма за Трети март. Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ гр. Бургас

НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК

З март

петък

Програма Регионална библиотека „Пейо К. Яворов” гр. Бургас

 

11, 00 ч. Конферентна зала „Акад. Константин Петканов”

,,ВЕСЕЛИ НЕБИВАЛИЦИ” , –шоуто  включва – клоунадни скечове,фокуси и комична анимация,детски песни, денс аеробик и танци с публиката, вариететни атракциони, въртене на чинии,жонглиране , игри  и състезания с публиката, конкурси за рисунки

17, 00 ч. Конферентна зала, „Бойните маршове на България

Във филма се прави преглед на маршовете, създадени по време на войните от втората половина на 19-ти и началото на 20-ти век. Според мнението на специалистите по музика и история на България, участници във филма, Българската армия притежава две черти – ясни национални идеали и силен боен дух, поддържани от два символа – музика и знаме. С бойните маршове на уста българските воини удивяват света и умират върху фортовете на Одрин и Тутракан, катерят хълмовете на Мека Црев, Криволак и Кота 1248, прелитат над чукарите на Бубляк, Вража Глава и Каймак-Чалан, сътворяват чудеса от героизъм в полетата при Люле Бургас, Чаталджа и Булаир, пред Добрич, Карапелит, Кубадин и Кара Мурат.

Режисьор на филма е проф. Любомир Халачев.

 

18, 00 ч. Конферентна цала „Акад. Константин Петканов”, България: Документално и късо кино

В навечерието на най-българския празник посвещаваме програма на България, с която да си напомним причините, заради които сме тук и заради които си струва да се борим да направим страната си още по-добро място за живот. Имаме много прекрасни български късометражни филми, показващи различни нюанси на живота у нас, но тези на които се спряхме в тази програма ще ни отведат на особено пътешествие – хем пътувайки до различни кътчета из страната, хем вътрешно, разкривайки българската душа.

Акценти в програмата ще бъдат „Небето над хълма“ на режисьора и сценарист Надя Тодорва, „Книга за хората“ на режисьора и сценарист Владислав Лаков и „Непознати“ на режисьора и сценарист Камелия Петрова, както и още 2 филма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *