Събития

Представяне на книга „Камино – метаморфозата на една Пеперуда“ Автор – Надин Низешезин /Надя Иванова/ на 27 юли /четвъртък/ от 18: 30 ч. в Библиотеката

27 юли /четвъртък/ от 18: 30 ч. в Библиотеката
„… Скъпи читателю!
Искаш ли да научиш повече за пътят Камино де Сантяго?
Знаеш ли, че той е проекция на Млечния път върху Земята и приема звездната енергия, както разказват монасите?
Чувал ли си за хилядолетния поклоннически път по стъпките на св. Яков, един от дванадесетте апостола на Христос?
Слушал ли си историите с приключения и духовната трансформация, която преживяват преминаващите по него, така наречените пилигрими?
КАМИНО – МЕТАМОРФОЗАТА НА ЕДНА ПЕПЕПРУДА“ е книга, която ще те поведе в мистичния свят на видимото и незримото. Ще ти разкаже разтърсващи истории за „демоните у човека“ и за величието на човешката душа, за болката от предателството, за изгарящото чувство на вина, за истината и лъжата, за разделите и любовта.
Ще съпреживееш приключенията на един пилигрим, тръгнал по нелекия, многовековен път на поклонниците, извървявайки с тежката си раница 890 км. по френския маршрут на Камино.
Ще минеш заедно с Надин през красиви и цъфтящи градове и сетне ще потънеш в тишината на китните, планински селца. Ще бродиш през безводни планини, диви гори, зелени поля и безкрайни житни ниви, сливащи се с хоризонта. Накрая ще достигнеш до величествения океан с огромните скалисти брегове, за да чуеш грохота на вълните разбиващи се в тях. Изгревите, залезите, прегарящото слънце, вятъра и проливните дъждове, безкрайният прашен път ще бъдат част от това пътешествие.
Ще се насладиш на изящни катедрали и църкви, на бурни фиести и безчетни истории на пилигрими от цял свят. Ще чуеш звъна на камбаните, мелодията на китарите, смеха и песните на окрилените хора. Ще се очароваш от всеотдайността и уважението на местните жители към поклонниците.
Тази книга е едно споделено преживяване на нейната трансформация и духовно израстване, символично представено като метаморфозата на една пеперуда.
Ще разбереш за вечния кръговрат на живота, за ролите, които сами си избираме, за предопределените срещи и разтърсващи раздели и за онази чиста любов, съществуваща отвъд времето и пространството. За възходите и паденията, за бурите на времето и мъдростта от опита. За онази алхимия, която превръща – страданието в мъдрост, отчаянието в смелост, гнева в смирение, страха в постижения, тревожността във вяра, вината и срама в пречистване.
Ще минеш заедно с Надин през моментите на болката и отчаянието, както и на безграничното щастие и радостта от настоящия момент, от полета на душата и свободата.
Книгата е едно споделено преживяване, чрез различните ѝ роли в живота, където е водена от една безпределна вяра в Създателя…

Много читатели ще припознаят собствената си съдба, други ще изминат пътешествието заедно с нея. За някои ще бъде храна за душата, а за трети вълнуващ роман.
Тази книга е не само за хората, които искат да поемат по пътя Камино или тези, които вече са го сторили. Тя е и за онези, които търсят промяната отвътре. За всеки, който може да види себе си, в различните житейски ситуации, които на никое човешко същество не са чужди.
Да се отправиш към това пътешествие и да последваш зова на душата си е нужна смелост, а също и вътрешна убеденост, че там са отговорите, които търсиш.
Ако ти се струва трудно, рисковано и непосилно да поемеш по пътя Камино, то можеш да съпреживееш пътешествието и нейната духовна трансформация чрез разказаните истории в книгата.
Буен Камино!
***
За автора:
Надя Иванова е по известна с псевдонима Надин Низешезин.
От дълги години се занимава с тренинги за личностно развитие, йога и множество холистични подходи към здравето.
Надин изминава поклонническия път на Св. Яков, където претърпява огромна вътрешна трансформация. Своето духовно извисяване, отъждествява с метаморфозата на Пеперудата –Душа. Приключенията и красивите истории, които преживява на Камино, я вдъхновяват да ги опиша в тази книга, за да даде възможност на читателят да ги съпреживее.
Творческата енергия намира израз и в поезията и живописта, където най-добре успявам да изразя себе си…“
Вход СВОБОДЕН!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *