Новини

ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ 🍀 отбеляза празника на училището в Библиотеката 📚

Ученици от петите класове на Математическата гимназия 📜 в Бургас, бяха първата група, която присъства на презентацията посветена на празника на училището. Той е по повод 51 години от създаване на Гимназията.
Акад. Никола Обрешков е един от най-плодотворните учени на България, оставил богато наследство от научни приноси в областите на алгебрата, анализа, теорията на вероятностите и математическата статистика, интегралната геометрия, топологията, механиката, математическата физика и теорията на числата. Считан е за един от най-крупните световни специалисти по разпределението на нулите на полиномите.
Забележителни са изследванията му върху сумирането на разходящи редове, предизвикали интерес и развитие в работи на математици от Англия, Индия и Германия.
След презентацията, от която учениците научават подробности за живота и работата на видния учен, следва обиколка на Библиотеката 📚 и запознаване на децата с мястото, съхранило над 600 хиляди библиотечни материали, между които и книги за и от Акад. Никола Обрешков.
Честит празник на всички от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *