Събития

Поредно събитие от „Звездният месец“ на Библиотеката – куиз с участието на деца от Частно основно училище Монтесори Бургас

На необятният Космос е посветен целият месец април в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“. Повод за това е 12 април, когато отбелязваме Международния ден на авиацията и космонавтиката.
“.. .Небето е абсолютно черно. Земята е синя, синя… Всичко се вижда много ясно... ” Това казва Юрий Гагарин в първото си интервю след полета.
На 12 април 1961 година един човек преодолява границата между Земята и Космоса. Този човек е Юрий Гагарин, който остава в историята като първият космонавт.
По този повод в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“, се проведе поредното събитие, посветено на важната дата – куиз с участието на деца от 5 и 7 клас на Частно основно училище Монтесори Бургас. На английски език, те отговаряха на въпроси, свързани с Космоса и различни събития в междузвездното пространство. Викторината премина при голям интерес от страна на децата, които се бяха подготвили много добре по темата. Най-знаещите получиха подаръци, а за всички участници имаше грамоти от Библиотеката.
Посещението на децата в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ започна със снимки пред репликата на костюма на Нийл Армстронг, с който е стъпил на Луната.
Може да бъде изображение с 10 души

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *