Събития

„Поезията, която се опитвам да правя може да се определи, че е някъде на ръба между личното и нещата, които са по-значими”

 

Поезията, която се опитвам да правя може да се определи, че е някъде на ръба между личното и нещата, които са по-значими”, това сподели по време на литературната си премиера, уважаваният преподавател и литературен критик проф. Амелия Личева. Тя гостува в Бургас с поетичната си книга „Потребност от рециклиране”, която бе представена в Центъра за съвременно изкуство и библиотека, ден преди финализирането на престижния Национален литературен конкурс на “ Петя Дубарова“, където проф. Личева е част от почетното жури.

 

Книгата представи писателката и журналист Кристин Димитрова. Тя сподели, че езикът на стиховете е елегантен, плавен и лаконичен, без излишни украси. Кристин Димитрова представи различните темите, които се разглеждат в поезията на Личева, като смъртта, паметта, човешките отношения, както и влиянието на новите технологии, които са навсякъде около нас.

Сред гостите бяха проф. Калина Лукова, Елица, Дубарова, представители на пиастелската общност, бивши възпитаници на проф. Личева и ценители на литературата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *