Новини

Паулу Коелю на 76 години!

„…Това, което прави живота интересен,
е възможността да осъществиш мечтите си...“
Паулу Коелю
Известеният в целия свят бразилски писател е роден е на 24 август 1947 г. в Рио де Жанейро. Посещава местно училище, където развива любов към поезията и писането. Родителите му не одобряват влеченията на сина си и той постепенно се отдалечава от тях, развивайки бунтарски дух. Родителите му възприемат погрешно непостоянното поведение на сина си и на три пъти го изпращат в клиника за душевно болни, където той претърпява различни терапии, включително електрошокова.
Всичко обаче приключва, когато започва творческият път на писателя – лирик.
Общият тираж на романите му, публикувани на всички езици, надхвърли 100 милиона копия. Неговите книги са преведени на почти 70 езика и издадени в 150 страни.
Най-известният роман на Коелю „Алхимикът“ вече е придобил статут на модерна класика.
Записите на „Алхимик“ не свършват дотук – тъй като най -превежданата (67 езика) творба през живота на автора и най-продаваната книга в историята на Бразилия, той е включен в Книгата на рекордите на Гинес.
По време на посещението си в Рио де Жанейро Барак Обама, в реч за укрепване на двустранните приятелски отношения, цитира романа на Коелю „Валкириите“: „Със силата на нашата любов и нашата воля можем да променим съдбата си и съдбата на много други.“
Пауло Коелю е получил много влиятелни международни награди и е член на Бразилската литературна академия.
Заповядайте, в Библиотеката, където можете да намерите книгите на знаменития бразилец!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *